WRB 1: Brussel bezienswaardigheden buiten het stadscentrum verbinden. (4/7/22)

WRB 1: Brussel bezienswaardigheden buiten het stadscentrum verbinden.

maandag 04/07/22 08:10 - 17:50

Vertrek: Station Schaarbeek, Pr. Elisabethplein 5, 1030 Schaarbeek-Brussel.

Aankomst: Station Merode, Tervurenlaan (22), 1040 Etterbeek-Brussel

Afstand: 34,3km 

Stijging: 560m - Daling: 500m - Hoogste punt: 130m - Laagste punt: 60m 

Komoot WRB 1:

Zondagavond uitgewuifd door de Wandelvrienden van Vlaanderen, en de voorzitster van Spierziekte van Vlaanderen. Zo kwam ik 's avond laat toe in het hotel, Een eenvoudige kamer die we met acht delen. 

N'a een zalige nacht in alle stilte deze morgen vertrokken, in Brussel Zuid de trein tot in Schaarbeek genomen. 

Daar stond nog een vriend te wachten die in Brussel woont, die kwam even een goede dag en goede moed wensen, Er was ook iemand van wandelvrienden die een stuk kwam mee stappen. 
Zo vertrokken we om 8:10 aan het station van Schaarbeek en via  Meudonpark, kwamen we aan de Oude Sint-Pieter en Pauluskerk, waarvan enkel de toren nog rechtstaat.
Vandaar naar de Nieuwe Sint-Pieter-en-Pauwelkerk, Japanse Toren, Chinees Paviljoen, Tuin van het Chinees Paviljoen, waar we even een stop hielden.Vandaar via Fointaine de Neptune, naar het Kasteel van Laken, dat vrij goed verstopt is achter hekken en struiken. Vandaar via het Monument voor de Dynastie, Ossegempark, naar het Atomium.Zo gingen we naar de  Sint-Pieterskerk in Jette, waar we op het prachtige plein een frietje Aten.

Nadien trokken we naar de Basilique de Koekelberg, met Elisabethpark.We gingen verder langs tal van bezienswaardigheden naar het Noord station waar we afscheid Namen, nadat we eerst samen nog een Bruine Pater hadden gedronken.


Via de Vaartkapoen. De Botanische tuin of kruidtuin, Kunstwerk 'Stepping Forward'.

 K
wam Ik aan het prachtige Jubelpark met de triomfboog met daarachter Treinstation Merode, waar ik n'a 34,3km en 560hm om 17:50 aankwam
Ik was daar vroeger dan verwacht, en het was toch een ingewikkelde treinverbinding, dan besloten om in het Jubelpark te genieten van een ijsje en dan 5,59km naar het hotel te stappen.

2 medestappers gehad bij vertrek, Rustig in de voormiddag naar het einde toe drukker en lawaaiiger, Vrij mooie wandeling met veel bezienswaardigheden. Af en toe bewolking, en normale temperaturen. Hotel OK

Geen eindstop. 1 rustpauzes van 0:15 rond 10:00 en middagmaal van 0:40 namiddag tussenstop 0:20 

Meininger Hotel Brussel Zuidstation, Barastraat 101, 1070 Brussel, 02 588 40 67

Reacties